Forum Regionalne Dziedzictwa Kulinarnego
W dniach 2-3 marca 2012r. w Dworze Myśliwskim Ustronie w Ustroniu Wielkopolskim odbyło się Forum Regionalne Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. Otwarcia i powitania gości przybyłych na forum dokonali Krzysztof Grafowski Marszałek Województwa Wielkopolskiego i Marek Beer Dyrektor Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego. Pierwszego dnia odbyły się specjalistyczne wykłady dla członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego z zakresu produktów regionalnych i lokalnych, aspektów sanitarnych i weterynaryjnych produkcji żywności tradycyjnej i lokalnej. Wykłady przeprowadzili Pani dr inż. Aleksandra Swulińska - Katulska z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Pan Tomasz Rembowski Prezes Izby oraz Pan Andrzej Wieland z Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Poznaniu.