Featured

Warsztaty kulinarne za nami

loga DCP

"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestujące w obszary wiejskie".

W ramach realizacji projektu współpracy pt. Dziedzictwo Centralnej Polski, który realizujemy razem z dwiema zaprzyjaźnionymi Lokalnymi Grupami Działania: LGD 7 Kraina Nocy i Dni oraz LGD Krajna Złotowska przeprowadziliśmy na obszarze Stowarzyszenia Wrota Wielkopolski cztery warsztaty kulinarne, których tematyka dotyczyła dań z dziczyzny. Warsztaty w Trzebieniu, Smardzach, Szklarce Mielęckiej i Joance przeprowadził Paweł Powroźnik właściciel Restauracji P jak Pysznie. Celem przeprowadzenia warsztatów była promocja i popularyzacja wykorzystywania zasobów lokalnych w tradycjach kulinarnych naszego terenu, co może w przyszłości posłużyć do budowania marki regionu. Podczas warsztatów uczestnicy wykonywali następujące dania: pierożki z buraka, strogonow i roladę z jelenia oraz deser, leśny biszkopt. Uczestnicy mieli okazję pod okiem szefa kuchni pracować, wymieniać się doświadczeniami oraz zaczerpnąć wiedzy o dawnych potrawach. Było naprawdę sympatycznie i smacznie. Dziękujemy Panu Pawłowi za profesjonalne przeprowadzenie warsztaów a wszytkim uczestnikom za udział i ciepłe przyjęcie.

facebook-logo

baner METEO206

Używamy ciateczek

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.