Warsztaty kulinarne za nami Drukuj
czwartek, 12 października 2023 09:18

loga DCP

"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestujące w obszary wiejskie".

W ramach realizacji projektu współpracy pt. Dziedzictwo Centralnej Polski, który realizujemy razem z dwiema zaprzyjaźnionymi Lokalnymi Grupami Działania: LGD 7 Kraina Nocy i Dni oraz LGD Krajna Złotowska przeprowadziliśmy na obszarze Stowarzyszenia Wrota Wielkopolski cztery warsztaty kulinarne, których tematyka dotyczyła dań z dziczyzny. Warsztaty w Trzebieniu, Smardzach, Szklarce Mielęckiej i Joance przeprowadził Paweł Powroźnik właściciel Restauracji P jak Pysznie. Celem przeprowadzenia warsztatów była promocja i popularyzacja wykorzystywania zasobów lokalnych w tradycjach kulinarnych naszego terenu, co może w przyszłości posłużyć do budowania marki regionu. Podczas warsztatów uczestnicy wykonywali następujące dania: pierożki z buraka, strogonow i roladę z jelenia oraz deser, leśny biszkopt. Uczestnicy mieli okazję pod okiem szefa kuchni pracować, wymieniać się doświadczeniami oraz zaczerpnąć wiedzy o dawnych potrawach. Było naprawdę sympatycznie i smacznie. Dziękujemy Panu Pawłowi za profesjonalne przeprowadzenie warsztaów a wszytkim uczestnikom za udział i ciepłe przyjęcie.

1.jpg 11.jpg 12.jpg

2.jpg 3.jpg 5.jpg

6.jpg 8.jpg 9.jpg

 

Ta strona używa plików COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Aby dowiedzieć sie więcej o plikach cookies przeczytaj politykę prywatności.

EU Cookie Directive Module Information